2007
Kapr s hranolky
Porce kapra osušíme, nasolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením na ryby
Na vymaštěný pekáč dáme takto připravené porce kapra, poklademe slaninou a na kostičky nakrájenou cibulí, přidáme sterilované lečo. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 45 minut při 150 stupních.
Poté alobal sundáme a do pekáče přidáme bramborové hranolky určené k pečení do trouby. Již odkryté ještě dopečeme 30 minut.
Pečený kapr na zvrhlý beskydský způsob
1 kapr, 200-300g slaniny, sůl, rozmarýn, máslo, česnek, alobal
Rybu rozpůlíme, jednotlivé půlky našpikujeme slaninou, posolíme a necháme uležet. Připravíme si namačkaný česnek a na pekáči rozpustíme máslo, půlky kapra těsně před kladením na pekáč potřeme česnekem a rozmarýnem, potom je na pekáči přikryjeme alobalem. Pečeme zvolna na 150-180 stupňů 30-45 minut. Podáváme s chlebem, bramborovým salátem nebo vařeným bramborem.
Rybí krokety a la Harry
Vařené nebo pečené rybí maso jemně nasekáme a smícháme v mléce namočenou a vymačkanou houskou nebo studenou bramborovou kaší. Přidáme jeden žloutek, trochu strouhané citrónové kůry, osolíme, opepříme a přidáme dle libosti strouhaný sýr. Směs dobře prohněteme, vytvoříme z ní kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.